Een blik op onze projecten


vrolijk welkom bij de ingang van de locatie Vries
vrolijk welkom bij de ingang van de locatie Vries

We krijgen als Stichting Vrienden van de Brink elk jaar diverse aanvragen binnen voor ondersteuning van de cliënten van Koninklijke Visio op de locatie te Vries.

 

Hieronder laten we zien wat er de afgelopen periode voor mooie dingen zijn gedaan met de donaties die we hebben mogen ontvangen.

 

2024

Op 26 maart was het weer tijd voor onze voorjaarsactie. Een aantal ouders en het bestuur van De Brink brachten het voorjaar op het terrein van De Brink door nieuwe bloemen te planten in de tuin bij De Kiep. Ook werden bankjes schoongemaakt en onkruid verwijderd.

 

 

Tussen de middag werden maar liefst 316 eierballen uitgedeeld aan cliënten en medewerkers door de Vrienden van de Brink.

Ze hebben er heerlijk van gesmuld!

In januari konden we de balans opmaken van de kerstactie, die de laatste maanden van 2023 met medewerking van veel vrijwilligers was gehouden.  

De kaarsen van de kaarsenmakerij van Visio De Brink werden enorm goed verkocht. Ook de verhalenbundel van Nane van der Molen en de kniepertjes vonden gretig aftrek.

Er werden maar liefst 3000 kniepertjes gebakken door de Lions Skiramere uit Slochteren. Daarnaast heeft een groep vrijwilligers er nog zo'n 7000 bij gebakken. Dit leidde uiteindelijk tot het enorme bedrag van 12.145 euro, dat allemaal ten goede komt aan de Stichting.

 

2023

Op 4 september werden de cliënten van De Brink verrast met heerlijke kibbeling.

 

Er werden maar liefst 200 porties uitgedeeld. De actie werd mede mogelijk gemaakt door vishandel Vos uit Vries.

De Vrienden van De Brink zorgden op 4 april voor een brede voorjaarslach op de gezichten van de bewoners.

 

's Ochtends werden de bloembakken op het terrein opgeschoond en gevuld met nieuwe planten. Met veel plezier hielpen bewoners met deze voorjaarsklus. (De planten zijn geschonken door de Welkoop in Vries).

 

Na het harde werken kwam een beloning, passend bij de eieren met Pasen. De bewoners en het personeel werden getrakteerd op een heerlijke eierbal. 

 

Velen kenden dit lekkernij niet, maar de 361 (!) eierbalen gingen erin als koek! Of zoals een bewoner zei: "lekker man, aierbal, komen jullie volgende week weer?" 

(De eierbaltraktatie is mede ondersteund door cafetaria de Halte in Vries).

Nadien kregen alle woningen op het terrein van De Brink een mooi voorjaarsbakje waarmee de paasdagen tegemoet gezien kunnen worden. Met het verfraaien van de bakjes heeft ook een aantal  bewoners meegeholpen.

(De voorjaarsbakjes zijn mede mogelijk gemaakt door bloemenwinkel BloemigKado uit Annen).

2022

We luiden als Stichting het jaar uit met oliebollen!

Op donderdag 29 december gaat een aantal van onze bestuursleden de huizen langs om cliënten en personeel op de locatie Vries te verrassen met lekkere oliebollen. 

 

Zoals is te zien op de foto werd de traktatie enthousiast ontvangen.

Op zaterdag 6 augustus gingen bestuursleden met een heuse ijscokar langs de woningen om heerlijke ijsjes uit te delen aan de bewoners en verzorgers. Na een drie uur durende ronde over het terrein waren alle woningen bezocht en was de kar helemaal leeg. Een groot succes en voor herhaling vatbaar!

Op vrijdag 1 juli 2022 vond de Blind Date Tour plaats. Tientallen cabrio's reden met cliënten een prachtige tocht door de omgeving. De route leidt zelfs dwars door de stal van een boerderij heen. Bij terugkomst wordt de tocht afgesloten met muziek en een hapje en drankje. Onze Stichting heeft een financiële bijdrage geleverd om de tocht mede mogelijk te maken.

2021

Het jaar 2021 stond voor de stichting Vrienden voor een groot deel in het teken van zwembad Plons. In de loop van het jaar komt het bericht binnen dat de directie van Visio voornemens is om het zwembad op het terrein van de locatie Vries te sluiten, omdat de exploitatie niet meer haalbaar is.

 

De stichting is het hiermee hartgrondig oneens en kan geen enkel begrip opbrengen voor het plan om het zwembad, dat enkele jaren geleden nog ingrijpend werd gerenoveerd, te sluiten.

Bestuursleden van de stichting sluiten zich in juni aan bij een werkgroep van betrokkenen. Deze werkgroep gaat vervolgens met de directie in gesprek met als inzet behoud van het zwembad. Groot is dan ook de opluchting als in november bekend wordt gemaakt dat de sluiting van het zwembad voorlopig van de baan is. 

Na al deze commotie rondom het zwembad vinden we het tijd voor positieve actie. We willen het jaar goed afsluiten en besluiten om, net als het jaar daarvoor, de bewoners rond de feestdagen een kado aan te bieden. Alle woningen op het terrein van De Brink ontvangen een zgn. aroma-diffuser, een toestel dat een heerlijke geur verspreidt in de woning. Het valt goed in de smaak zoals te zien is op de foto's.

2020

2020 was voor velen van ons een bijzonder en vaak moeilijk jaar. De Corona-pandemie gaat aan de bewoners en medewerkers van de Koninklijke Visio zeker niet ongemerkt voorbij. Onze stichting moet gedurende een deel van het jaar de activiteiten noodgedwongen op een laag pitje zetten.

de sneltekenaar in actie op de Wintermarkt
de sneltekenaar in actie op de Wintermarkt

Toch beginnen we als Vrienden van de Brink het jaar 2020 nog 'normaal' met de Wintermarkt. Tijdens deze gezellige markt, georganiseerd door Koninklijke Visio, is de stichting ook van de partij. We hebben een kleine marktkraam ingericht, waarin we de bezoekers van de markt informatie geven over onze stichting. En natuurlijk kan men ook ter plekke donateur worden!

 

Nog meer in de smaak valt de sneltekenaar, die op onze uitnodiging aanwezig is om de bezoekers van onze marktkraam te vereeuwigen.

online inspiratie door De Lachende Zon, theater van de zintuigen
online inspiratie door De Lachende Zon, theater van de zintuigen

Om de bewoners van de Brink een handje te helpen tijdens de lockdown financieren we in maart een digitaal initiatief waarmee begeleiders met filmmateriaal desgewenst ondersteuning krijgen bij het bedenken en uitvoeren van allerlei leuke activiteiten met de cliënten. 

het nieuw aangelegde betonpad
het nieuw aangelegde betonpad

Ook wordt door de stichting geld gegeven voor de verbetering van de bereikbaarheid van de groentetuin bij kinderboerderij De Kiep. Zo wordt in het voorjaar gestart met de aanleg van een betonpad, zodat men met de rolstoel de groentetuin en de kinderboerderij beter kan bereiken.  

blik op het Johan Cruijff Court
blik op het Johan Cruijff Court

In juni 2020 is er de langverwachte feestelijke opening van het Johan Cruijff Court!

Als stichting hebben we ook een bijdrage geleverd aan de realisatie van dit omvangrijke project. De hoop is dat er intensief gebruik gemaakt gaat worden van deze mooie speelruimte en ontmoetingsplek, zowel door de bewoners van locatie De Brink als de jongeren van Vries en omgeving.

2019

In 2019 worden diverse mooie projecten gefinancierd door onze stichting. Het is een jaar met heel veel diverse activiteiten en projecten. Hieronder een selectie.

Voor de liefhebbers van voetbal wordt door ons een aantal seizoenkaarten van FC Groningen ter beschikking gesteld. Cliënten kunnen op een mooi plekje in het stadion genieten van de verrichtingen van de FC.

 

Iets heel anders maar niet minder mooi; er wordt door de Vrienden van de Brink gezorgd dat er een zgn. Real Doll kan worden aangeschaft, waarmee door de medewerkers aandacht kan worden besteed aan sociale veiligheid, seksuele voorlichting en weerbaarheid.