Een blik op onze projecten


vrolijk welkom bij de ingang van de locatie Vries
vrolijk welkom bij de ingang van de locatie Vries

We krijgen als Stichting Vrienden van de Brink elk jaar diverse aanvragen binnen voor ondersteuning van de cliënten van Koninklijke Visio op de locatie te Vries.

 

Hieronder laten we zien wat er de afgelopen jaren voor mooie dingen zijn gedaan met de donaties die we hebben mogen ontvangen.

 

2020

2020 was voor velen van ons een bijzonder en vaak moeilijk jaar. De Corona-pandemie gaat aan de bewoners en medewerkers van de Koninklijke Visio zeker niet ongemerkt voorbij. Onze stichting moet gedurende een deel van het jaar de activiteiten noodgedwongen op een laag pitje zetten.

de sneltekenaar in actie op de Wintermarkt
de sneltekenaar in actie op de Wintermarkt

Toch beginnen we als Vrienden van de Brink het jaar 2020 nog 'normaal' met de Wintermarkt. Tijdens deze gezellige markt, georganiseerd door Koninklijke Visio, is de stichting ook van de partij. We hebben een kleine marktkraam ingericht, waarin we de bezoekers van de markt informatie geven over onze stichting. En natuurlijk kan men ook ter plekke donateur worden!

 

Nog meer in de smaak valt de sneltekenaar, die op onze uitnodiging aanwezig is om de bezoekers van onze marktkraam te vereeuwigen.

online inspiratie door De Lachende Zon, theater van de zintuigen
online inspiratie door De Lachende Zon, theater van de zintuigen

Om de bewoners van de Brink een handje te helpen tijdens de lockdown financieren we in maart een digitaal initiatief waarmee begeleiders met filmmateriaal desgewenst ondersteuning krijgen bij het bedenken en uitvoeren van allerlei leuke activiteiten met de cliënten. 

het nieuw aangelegde betonpad
het nieuw aangelegde betonpad

Ook wordt door de stichting geld gegeven voor de verbetering van de bereikbaarheid van de groentetuin bij kinderboerderij De Kiep. Zo wordt in het voorjaar gestart met de aanleg van een betonpad, zodat men met de rolstoel de groentetuin en de kinderboerderij beter kan bereiken.  

blik op het Johan Cruijff Court
blik op het Johan Cruijff Court

In juni 2020 is er de langverwachte feestelijke opening van het Johan Cruijff Court!

Als stichting hebben we ook een bijdrage geleverd aan de realisatie van dit omvangrijke project. De hoop is dat er intensief gebruik gemaakt gaat worden van deze mooie speelruimte en ontmoetingsplek, zowel door de bewoners van locatie De Brink als de jongeren van Vries en omgeving.

2019

In 2019 worden diverse mooie projecten gefinancierd door onze stichting. Het is een jaar met heel veel diverse activiteiten en projecten. Hieronder een selectie.

Voor de liefhebbers van voetbal wordt door ons een aantal seizoenkaarten van FC Groningen ter beschikking gesteld. Cliënten kunnen op een mooi plekje in het stadion genieten van de verrichtingen van de FC.

 

Iets heel anders maar niet minder mooi; er wordt door de Vrienden van de Brink gezorgd dat er een zgn. Real Doll kan worden aangeschaft, waarmee door de medewerkers aandacht kan worden besteed aan sociale veiligheid, seksuele voorlichting en weerbaarheid.